Over ons

HR3 is een co-creatie van 3 HR-consultants die voor dit project van Stad Antwerpen de handen in elkaar hebben geslagen om hun brede kennis en netwerk met Antwerpse ondernemingen te kunnen delen. Dit doen we steeds met een hands-on mentaliteit en een focus op duurzame bedrijfsvoering. Wie zijn we?

Hanne Kenis

Hanne bouwde eerst 6 jaar ervaring op binnen social profit in de re-integratie naar werk voor werkzoekenden met een arbeidshandicap. Nadien voegde ze daar 7 jaar ervaring in de profitsector aan toe, met name in de domeinen van ziekteverzuim, re-integratie en bedrijfsergonomie. Enkele jaren geleden richtte ze Back-iN op, een bureau waarmee ze organisaties en hun werknemers ondersteunt in deze domeinen. De ervaring leert Hanne dat deze mensgerichte ondersteuning kostenbesparend werkt. Werken is een perfect middel is om het verdere herstel van veel mensen met gezondheidsproblemen te faciliteren. Ze is er dan ook van overtuigd dat een goed aanwezigheidsbeleid en een proactieve re-integratiebegeleiding een stevige win-win betekent voor het bedrijf én de werknemer. Hanne is erkend Return to work coördinator en Disability management professional (RIZIV) en ze is ook erkend Preventieadviseur ergonomie niveau 1 (AMS).

 

Hans Van Dessel

Hans is zaakvoerder van Go Happy, een bureau dat rekruteringsadvies en -ondersteuning biedt aan Kmo’s die geen eigen HR-dienst hebben. Daarnaast werkt hij ook al 4 jaar als freelance recruiter en intern coach voor zowel UNIZO Nationaal, de provinciale vzw’s UNIZO en de verschillende beroepsfederaties die nauw zijn aangesloten aan deze middenveldspeler. Verder geeft hij zeer praktische workshops rond verschillende rekruteringstopics (storytelling, interviewtechnieken, behoefteanalyse, pitches & testings, enz.), met als doel bedrijven veel efficiënter, realistischer en waarde gedreven te leren rekruteren. Zijn inzichten zijn gebaseerd op een combinatie van studies en coaching ervaring, maar bovenal rekruteert hij intussen ook zelf al meer dan 15 jaar binnen verschillende sectoren. Hans is ervan overtuigd dat bedrijven die meer inzetten op bedrijfscultuur en waarden, veel succesvoller zijn in het rekruteren van geschikte, nieuwe medewerkers.

 

Veerle Van den Bosch

Veerle is zaakvoerder van AddSpice en heeft een achtergrond van 19 jaar in HR en bedrijfsvoering in de social profit sector, waar ze bedrijfsleider was van een KMO van 90 medewerkers. Als master in de Psychologie en bachelor in de Orthopedagogie is ze gepassioneerd door groei en duurzame bedrijfsoplossingen, en dit steeds met oog voor maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Met het hoofd in de wolken en de voeten op de grond is de werkwijze, sterk actiegericht, maar met grote ambities. Veerle laat bedrijven, teams en individuen groeien naar de ‘voorlopig’ beste versie van zichzelf. En dit met slimme en hands on bedrijfscoaching en advisering. Haar ervaring ligt in zeer uiteenlopende sectoren, met zowel Vlaamse Kmo’s, maatwerkbedrijven als non-profit organisaties als klant. Veerle legt binnen bedrijven vooral de nadruk op de koppeling tussen de steeds meer voelbare krapte op de arbeidsmarkt en slimme, kostenbewuste aanwervingsoplossingen.

 

Partners