Lerend netwerk: Slim rekruteren

Passende en gemotiveerde medewerkers vinden is een uitdaging waar bijna elk bedrijf op vandaag mee worstelt. Vraag en aanbod liggen dan ook verder uit elkaar dan ooit. En wachten tot daar vanzelf weer verandering in komt, lijkt wel een utopie. We zullen ons als bedrijf dus moeten aanpassen.

Hoe stellen we een vindbaar functieprofiel op? En wat maakt een vacaturetekst boeiend?

Welke rol speelt bedrijfscultuur in een aanwerving? En hoe maken we die cultuur sprekend om de juiste medewerkers aan te trekken?

Hoe verloopt een selectieproces best? Hoe lang mag/moet dat duren? Hoe bereid ik me er best op voor? En welke technieken zijn er om er de juiste kandidaat uit te selecteren?

Welke jobkanalen werken voor welk soort vacatures? Welke soorten externe rekruteringspartners zijn er en wat kunnen ze voor mijn bedrijf betekenen?

En met welke do’s en don’ts moet ik als bedrijf vooral rekening houden tijdens het hele proces?

In de drie groepssessies kijken we niet enkel naar de theorie, maar maken we het vooral ook heel praktisch.

E

We beginnen met een stukje algemeen kader en theoretisch inzicht

E

Daarna analyseren we een bestaande vacature binnen je bedrijf en onderzoeken we welke drempels het moeilijk maken en hoe we deze kunnen wegwerken

E

Verder word je overstelpt met tips, tricks en technieken om je rekruteringsproces efficiënter en doeltreffender te maken

E

En zo ga je tenslotte naar huis met een vacaturetekst die onmiddellijk inzetbaar is Na het lerende netwerk kan je beroep doen op verdere ondersteuning van een HR3 coach, om het geleerde te gaan implementeren en toepassen, op maat van je bedrijfsdoelstellingen.

Data:

Donderdag 25 november 2021: 13u tot 16u

Donderdag 02 december 2021: 13u tot 16u

Woensdag 08 december 2021: 9u tot 12u

Na het lerende netwerk kan je beroep doen op verdere ondersteuning van een HR3 coach, om het geleerde te gaan implementeren en toepassen, op maat van je bedrijfsdoelstellingen.

Inschrijven

[super_form id=”957″]