Onze projecten

Dé weg naar een inclusieve werkvloer

ConnectINC. is een project in samenwerking met Stad Antwerpen en VDAB, waarbij we bedrijven en organisaties klaarstomen voor de toekomst. Dit door hen te helpen bij de uitbouw van een duurzaam en inclusief HR-beleid. Daarbij wordt gefocust op de diversiteit van de maatschappij, de snelheid van maatschappelijke verandering en ook de krapte op de arbeidsmarkt.

Wat houdt het traject in? Een beperkt deel in groep, waar je kennis opdoet, cruciale contacten legt en ervaringen uitwisselt met andere deelnemers. En daarnaast een uitgebreid individueel traject op maat van jouw noden.

Wie kan deelnemen? Elke organisatie, profit of social profit, dat minstens één afdeling mét personeel heeft in Antwerpen of één van zijn districten.

Wat kost het? Bijzonder weinig, nl. € 1207,- excl. btw, want Stad Antwerpen en VDAB betalen de rest van de rekening. En voor organisaties actief in de Sociale Economie is het zelfs volledig kosteloos.

In samenwerking met 

    

In samenwerking met

   

Heb je moeilijkheden met het invullen van vacatures?

Ben je bereid om het anders te doen, maar je weet niet precies hoe?

Stap dan mee in YOUTH ACCESS LAB, ons werklabo dat je inzichten en concrete handvatten geeft om meer gericht én drempellozer te werven.

We focussen ons gericht op een instroom van jongeren die staan te springen om een kans te krijgen bij een tof bedrijf!

We leren je de kneepjes van het vak om een diverse populatie van jong talent aan te trekken én om hen duurzaam aan de slag te houden.

De deal?
Jij stapt in een collectief traject van 8 weken met 6 workshops en individuele coaching op maat, die toewerkt naar een concrete aanwerving. En verder kan je ook rekenen op onze ondersteuning tijdens de eerste maanden na aanwerving.

Schrijf je nu in voor één van onze gratis online infosessies 

HR-workshops en bootcamps voor social profit organisaties

HR3 is ook partner van VERSO, de intersectorale werkgeversorganisatie voor Vlaamse sociale ondernemingen. In hun opdracht organiseren we in 2024 verschillende vormingen rond relevante HR-topics.

Bootcamp ‘Start to HR’ te Schaarbeek: dit 3-daags traject is bedoeld voor mensen die geen echte HR achtergrond hebben, maar die er wel professioneel mee aan de slag gaan. Ze krijgen er kaders en handvatten aangereikt om de eerste stappen te zetten in een HR-beleid. Meer info, data en locatie vind je op de website van VERSO zelf.

Vorming Employer Branding te Leuven: dit traject van 1 dag geeft handvatten en methodieken om de instroom en retentie van medewerkers te verhogen via branding en organisatiecultuur. Meer info, data en locatie vind je op de website van VERSO zelf.

In samenwerking met

Community building van Elk talent aan boord

Met “Elk talent aan boord”, een project van UNIZO in samenwerking met Europa WSE wil Unizo ondernemers ondersteunen en versterken op vlak van hun HR-beleid. Vanuit HR3 trekken we het Community Building traject, dat open staat voor deelname van 12 gedreven ondernemers die verder willen bouwen een de ‘human approach’ van hun bedrijf.

Wat is het doel?
– Bedrijven samenbrengen die openstaan voor innovatie en creatie van inclusieve werkomgevingen
– Inzichten opdoen én handvaten meekrijgen om op een andere/creatieve manier om te gaan met de krapte op de arbeidsmarkt.
– Met je HR-processen impact maken voor je huidige én nieuwe medewerkers.
– Jouw mensen op een duurzame manier binden aan je bedrijf.

Hoe pakken we het aan?
– Samenkomst één keer per maand, met een Community van 12 gelijkgestemde bedrijven in een lerend netwerk.
– Hands-on tips en tricks vergaren van onze experts, om je HR-beleid te versterken en de talentenpool te vergroten.
– Inzichten en ervaringen uitwisselen onder elkaar.

De volledige kostprijs is voor rekening van Unizo en Europa WSE.

Drempelloos werven werkt, Access Lab laat je ontdekken hoe je wél nog goede mensen vindt

Merk je dat interessante kandidaten niet voor jouw bedrijf of organisatie kiezen? Of leveren je vacatures niet de juiste instroom? En komt door het niet vinden van geschikte mensen je dienstverlening in het gedrang?

Als jij bereid bent om het anders te doen, dan kunnen wij je echt helpen! Access Lab is een traject van 5 workshops (halve dagen) in kleine groepjes dat je inzichten en concrete handvatten geeft om drempellozer én veel gerichter te werven. Daar gaan we dan concreet mee aan de slag. En op het einde van dit traject heb je een 1ste gesprek met echte kandidaten.

Data Access Lab trajecten

Sorry, voorlopig zijn er in 2024 geen trajecten Access Lab meer gepland.

Partners